Gyakorlatgyűjtemények

A sorozat óvodapedagógusok, tanítók, testnevelő és gyógytestnevelő tanárok számára nyújt segítséget a tartáshibák megelőzéséhez és javításához, valamint az élményszerű mozgásfejlesztéséhez. Minden könyvben több száz gyakorlat leírása és rajzírása található, valamint játékok az adott eszköz felhasználásával, ill. az adott képességek fejlesztésére.

A feladatok alkalmasak tartásjavításra, izomerősítésre és nyújtásra, mozgáskoordináció és a különböző mozgáskompetenciák fejlesztésére. A könnyebb áttekinthetőség érdekében a gyakorlatokat kiinduló helyzetük szerint csoportosítottam, és minden gyakorlatnál megjelöltem, hogy az milyen fő célt szolgál. A könyv használatát megkönnyíti, hogy a végén megtalálható a gyakorlatok csoportosítása, a felhasználhatóság alapján.

A gyakorlatokat testnevelői, óvodai gyógytestnevelői valamint kisgyermekkori mozgásfejlesztés szakterületen gyűjtött tapasztalataim alapján állítottam össze.

A sorozat legtöbb kötete eszközökre összpontosítva gyűjti össze a gyakorlatokat (tornapad, babzsák, labda, karika, tornabot, Body-roll, szék,)

Az Utánzó gyakorlatok c. kötet az utánzó mozgásokat, és a velük játszható játékokat gyűjti össze.

A Játsszunk gyógyító tornát! c. kiadvány első része a hanyagtartás korszerű mozgásterápiáját tartalmazza. A másodikban tartásjavító játékok találhatók.

Az Egyensúlyozás c. könyv, egy új sorozat első része, mely gyakorlatanyagával az egyensúlyi kompetencia hatékony fejlesztését célozza meg.


Az eddig megjelent könyvek:

A babzsák A body-roll A karika
A babzsák A Body-roll A karika A labda
A szék A tornabot A tornapad Egyensúlyozás
A szék A tornabot (jelenleg nem kapható)
A tornapad Egyensúlyozás
Játsszunk gyógyító tornát! 1 Játsszunk gyógyító tornát! 2 Utánzó gyakorlatok  
Játsszunk gyógyító tornát! 1 Játsszunk gyógyító tornát! 2
Utánzó gyakorlatok